Hans heeft een herseninfarct gekregen op 4 juni 2008 .

 

 

15 september

Fysiotherapie is hervat deze week.Vorige week had hij weer een dikke knie.. zijn goede knie.
Hans krijgt nu pleisters tegen de pijn. Deze werken goed nu maar hopen dat de revalidatie stand houdt.

7 september 08

Alweer 5 dagen in de kliniek. Sinds 2 dagen wat meer op en regelmatiger in de stoel. Hans eet goed, met behulp van medicijnen blijft alles onder controle. Mag niet meer zo veel pijnstillers krijgen, deze verlammen weer de darmen.

2 september 08

Onderzoeken zijn afgesloten.Flinke infectie aan slokdarm en maagzweer blijkt onder controle,darmen zijn geirriteerd. Morgen mag Hans weer naar de revalidatiekliniek . Hopen maar weer op het beste ......

25-08-08

Morgen laatste onderzoeken dan hebben ze hem van top tot teen gefotografeerd, van binnen en van buiten.Heeft een zooi drankjes moeten drinken. Allemaal voor het goede doel. Slaapt veel maar wat wil je ook als je moet genezen. Is niet meer misselijk en heeft weer eetlust.

22/ 23 -08-08
Hans is opgenomen in het ziekenhuis. Krijgt allerlei inwendige onderzoeken. Bij eerste onderzoek blijkt dat Hans een maagzweer heeft en een ontstoken slokdarm. Medicamenten worden via het infuus gegeven. 's Avonds zegt hij dat hij honger heeft. Eet 4 boterhammen!!! Blijven erin.

20-08-08

Toestand van Hans verslechterd. Eet haast niks is misselijk en blijft braken.

18-08-2008

Hans ligt helaas al een paar dagen op bed. Is te misselijk zodat ze hem niet meer in zijn stoel verplaatsen. Zijn eetlust is grotendeels weg. Eet met mondjes maat appelmoes en yoghurt.

Een duif is weer terug gekomen.

08-08-2008

Afgelopen dagen met meer down's dan ups. Hans kan goed eten maar wordt om onduistere redenen misselijk met alle gevolgen van dien. Heeft nog veel last van krampen zgn.spasmen. Komt vanuit de hersenen. Revalidatie gaat moeizaam, logopediste is tevreden, kinesisten helpen de verlamde kant te buigen ( plooien zegt de belg) en te strekken. Ik mocht een dag meelopen om te kijken hoe alles zo'n beetje in zijn werk gaat maar Hans was 's morgens misselijk , dus er kwam niets van terecht. Ben erg verdrietig naar huis gegaan. De duiven hebben de vleugels genomen zijn opeens ( ik denk met een onweersbui )verdwaald en verdwenen. Voelden misschien wel aan dat ik ze niet mocht !!!

24 juli

Eindelijk is de sonde voeding verwijderd. Na aandringen van Hans dat hij wel in staat is om te slikken hebben ze deze verwijderd. Heeft die dag voor het eerst zijn avondeten volledig opgegeten.

21 juli

Een week met up en downs. Het lijkt wel 2 dagen goed te gaan dan weer even terugslag of stilstand . Hoe heet die bedevaartstocht waar ze 2 passen vooruit lopen en 1 terug??Daar lijkt het op.Slikken gaat iets beter maar sondevoeding is nog niet uitgeschakeld daar het eten nog niet regelmatig genoeg gaat. Oefent zelf zijn arm. Is ook bezig met zijn been. Vertelt vandaag dat hij gevoel in het lamme been heeft! Ik geloof hem niet maar zou super zijn als het waar is. Klaagt dat hij de Belgische zusters moeilijk verstaat... wanneer ze zeggen Mijnheer plooi u been is...... bedoelen ze dat je die moet buigen. Komisch!! Hoopt dat hij snel zelfstandig zich door het gebouw kan bewegen.Moet hij wel een aangepast scootmobieltje krijgen, maar die hebben ze daar in allerlei soorten en maten zoals ik ze nog nooit gezien heb.

16 juli

Gisteren een dip. Is ongeduldig en klaagt dat hij te lang in de stoel moet zitten. Slaapt meteen wanneer ze hem in bed leggen. Is bekaf.
Vandaag was Hans helderder . Weet sommigen dingen haarscherp nog te vertellen. Sta ik versteld van. Gisteren was ik zijn ogen aan het testen. Dit blijkt ook de logopediste gedaan te hebben. Hij weet nu dat hij met beide ogen een linkse blinde vlek heeft. Gerelateerd aan de linkszijdige verlamming, hij krijgt hier oefeningen voor om dit zo veel moegelijk te herstellen. Is dol op appelmoes met aardbei en verse aardbeien met suiker. Deze krijgt hij goed doorgeslikt.

14 juli

Na een week van aclimatiseren en een beetje wennen aan het zitten in de stoel en het dagritme, gaat men deze week echt beginnen met revalideren. Een strak schema hangt op de kamer en 's morgens om 8.15 is de eerste sessie bij de kinesist ( fysiotherapeut) gepland. "s Middags logopediste en dan weer naar de kinesist . Hij zal wel bekaf zijn. Maar ja het is voor het goede doel. Vanmiddag ben ik met hem voor het eerst naar buiten geweest. De rolstoel over het terrein geduwd, naar het dierenparkje .. met duiven...geweest en het hele complex rondgelopen. Lekker in het zonnetje gezeten. Hans genoot ervan. Hij weigert nogal eens zijn middageten , zo lang hij dit blijft doen gaat de sonde niet uit zijn neus. Neem morgen aardbeien voor hem mee met veeeel suiker.

10 juli

Ben net terug van de kliniek.

Je verschiet je rot als je aankomt. Allemaal mensen in rolstoelen. Nog ergere dan Hans liggen erbij. De eerste dagen hebben ze hem even met rust gelaten.Werd hij geobserveerd door dokter en fysiotherapeut. Gisteren even op geweest. Vandaag heeft hij meer in de speciale rolstoel gezeten.Dikke luchtkussens als zitvlak en rugvulling.

Had zijn joggingbroek aan met zwart T-shirt. Lijkt het weer wat!!Heb hem door de gang gereden en ben met hem in de cafetaria gaan zitten. Is wel een herrie daar maar ok. Je weet niet wat je ziet een grote ruimte met lange ongezellige tafels en geen stoel te bekennen. Die staan in de hoek opgestapeld.Die moet je zelf pakken als bezoek zijnde. Lage bar zodat de rolstoelers er langs kunnen rijden en zelf hun drankje kunnen bestellen. De uitbater is zelf lichamelijk gehandicapt maar allervriendelijkst. Het is wel rolstoelvriendelijk ingericht. De fervente rokers zitten buiten onder een afdak..

Je kunt er Trappist en nog 9 soorten Belgisch bier bestellen voor maar v.a.1.10 euro. Ik zag een vrouwtje in een rolstoel met een rietje een Hoegaarden drinken. Iedereen drinkt bier!!!! Onvoorstelbaar.
Hans is  nu veel bezig met wat hem is overkomen. Ligt nog s'avonds aan de sondevoeding. Slikken gaat beter merk ik. Noemt zijn medepatienten , halve zolen.
Heeft vandaag toch minstens 3 uur in de stoel gezeten.

Was wel moe op het eind van de middag maar hij heeft tenminste progressie gemaakt qua houding en zitten.
 

9 juli

Derde dag revalidatie is achter de rug. De eerste dag is Hans in bad geweest.Hoe ze dat gedaan hebben is een raadsel achteraf hoor ik dat ze hem op een matras schuiven en dit in een bad laten zakken. Hij vond het heerlijk, eindelijk weer haren wassen. Hield er een doof oor ( vol water) aan over, maar als dat alles is.Hans wordt 's morgens aangekleed in de speciale stoel gezet , gaat dan naar de fysiotherapeut. Tussen de middag wordt er gezamenlijk gegeten, daarna rusten in bed , na de middag weer in de speciale stoel . Weer naar fysiotherapie en daarna terug in bed. Hij wordt de hele dag bezig gehouden.De sondevoeding is nog aangesloten, krijgt wel steeds meer vaster voedsel. Het slikken gaat langzaam maar wel steeds beter. Klaagt nog over pijn, hoort er bij??
Wordt doorzetten ...

7 juli

Vanmorgen werd Hans met de ambulance naar de Revalidatie & MS Centrum in Overpelt gebracht. Hier begint hij met een licht revalideringsprogramma. Alle onderzoeken die maar gemaakt konden worden zijn in het ziekenhuis gebeurt.Ze kunnne daar niets meer voor hem doen. Er is geen verklaring voor de pijn die hij heeft. MRI scan wees niets uit ook zo de foto's die van zijn heupen en wervelkolom gemaakt zijn.

Het is toch wel heftig als je in zo'n kliniek aankomt . Alleen maar mensen in rolstoelen ...in de recreatiezaal, in de lift in de gang . Was het maar zo ver dat Hans alleen in zo'n stoel zich kan voortbewegen. Maar er is nog een lange weg te gaan. Heb vandaag joggingbroeken gekocht. Dit is makkelijk bij het aankleden, want alleen in bed liggen is er niet meer bij!!

Adres: Revalidatie & MS Centrum is :
Boemerangstraat 2
3900 Overpelt
Kamer 204 ( 2 de etage )
Bezoekuur maandag t/m vrijdag van 15.00 uur tot 20.00 uur .
Zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 20.00 uur.
http://www.msreva.be

Heb de volwassen duiven ( kweekkoppels ) aan een duivenmelker uit de buurt gegeven.Onder die voorwaarde dat als Hans weer zou kunnen gaan fokken dat hij twee koppeltjes terug krijgt.Voor de andere 8 jongen is wel belangstelling maar ze zijn nog niet weg.

4 juli

Hans werd toen ik binnen kwam net naar de MRI scan gebracht. heeft de hele dag onderzoeken gehad. Uitslag van een dag ervoor was gunstig, hij heeft tenminste geen hernia. Omdat hij zo klaagt van pijn in zijn rug hebben ze dit nog eens onderzocht. Via de sondevoeding krijgt hij nu alleen nog vocht toegediend geen voedsel meer. Langzaam aan krijgt hij iets vaster voedsel, hij had het over meelballen met een vissmaak. Na het weekend wordt hij met de ambulance naar de Revalidatiekliniek in Hechtel gebracht. Ik ga met hem mee. Daar wordt een zeer licht programma voor revalidatie gestart. Ik hoop dat hij dan niet meer zo veel pijn heeft, anders is het onmogelijk om hem dit aan te doen. Hij was in slaap toen ik terug kwam van een gesprek met de hoofdzuster. Werd weer wakker en zegt ..ik ben licht in het hoofd , ik glijd telkens weg"". Dit beangstigt hem.Ik ben net zo lang bij hem gebleven totdat hij sliep.
Je kunt niet begrijpen wat hij moet doorstaan

3 juli
Gisteren zat Hans te lang in zijn stoel, hij heeft gekrepeerd van de pijn door het te lange zitten. Deze pijnen horen volgens de dokter toch bij het gehele proces.Ondanks dat kon hij later vanuit bed volop dingen vertellen en aanhoren en zijn mening geven. Voor de tweede dag heeft hij geleiachtig voedsel met een smaakje toegediend gekregen. Zijn infuus is er een paar uur uit geweest. Zegt tegen de fysiotherapeute dat zijn piano carriere over is. Vandaag is er een MRI scan van hem genomen. Wacht de uitslag af. Hans vraagt aan mij of de televisie recht hangt, dat ding hangt hartstikke scheef . Hij is zo blij als hij hoort dat de TV scheef aan de muur hangt, dat tenminste zijn ogen goed staan. Verpleegsters vinden hem na de kappersbeurt 10 jaar jonger!! Infuus was er nog steeds uit. Eén van de 3 slangen is er nu uit, nu nog de andere twee..Heb als doelstelling eind van de maand geprikt. Heb nu vakantie van mijn werk wordt het leven iets relaxer.

Hans heeft vandaag voor het eerst kippesoep gehad.

1 juli
Vandaag is men begonnen met Hans geleiachtig eten te geven. Dit ging prima.De sondevoeding blijft ook nog zitten in de overgangsperiode.Iedere ochtend wordt hij in de stoel rechtop gezet. Het te lang zitten in de stoel is nog erg vermoeiend. Hij klaagt nog over veel pijn in rug en benen, ook in het lamme been!! Vandaag is de kapster geweest, hij ligt er weer netjes bij. Praatte aan een stuk door, wisselt grapjes af met pijn aanvallen.

Duiven zijn niet terug gekomen , god zij dank!!

29 juni
Hans zat rechtop in bed, zijn oudste zoon uit Groningen was helemaal overgekomen. Ik vond hem rechter zitten en zijn houding was een stuk verbeterd met ( even spieken ) 5 dagen geleden toen ik zijn mond met dat rauwe recycle papier had afgepoetst. Zijn mondhoek stond veel rechter. Bij het bezoek verder heeft hij nu wel verstaanbaar zijn ziekenhuis mop kunnen vertellen. De zuster die hem een week niet gezien had vond hem goed vooruitgegaan, evenzo mijn zus die hem ook 2 weken niet gezien had.Deze week gaan ze beginnen met hem wat drinken te geven. Ze moeten zeker weten dat het in de slokdarm komt anders krijgt hij weer koorts en kan hij longontsteking krijgen.

De Syrier heeft gebeld dat zijn zoontje de deur van de duivenkooi had open gezet en nu zijn enkele van de Budapester hoogvliegers ontsnapt. Heb ik ze eindelijk verkocht komen ze misschien weer terug.

27 juni

Hans is van een eenpersoonskamer naar een twee persoonskamer verhuisd. No 226 Afdeling A .Er is een foto via de slokdarm gemaakt om de achterkant van het hart te fotograferen. Dit was allemaal okay. Krijgt nog steeds pijnstillers en blijft nog aan de sonde voeding . Eerst moeten de slikbewegingen helemaal goed gaan. Zijn lamme been geeft refelexen wat hem hindert. Zit er toch nog gevoel in?? Iedere dag zit hij nu ongeveer 3 uur in zijn stoel. Is daarna wel geradbraakt, maar dan stroomt het bloed tenminste ook een keer de andere kant op.. Is nu veel bezig met wat hem is overkomen. Hoe en waarom...ja wist ik het maar!!!

Heb 10 duiven aan een Syrier verkocht. Nu nog 8 te gaan!!

2 4juni
Bij binnenkomst zat Hans in de ( speciale ) stoel . Was wat opstandig, beseft heel goed wat er met hem aan de hand is. Daarna was hij erg moe. De fysiotherapeute was heel tevreden. Er zit toch een beetje beweging in het lamme been en arm. Of het nu alleen reflexen zijn moet de tijd uitwijzen.

23 juni

Zaterdag heeft Hans de sonde voeding voor de tweede keer deze week uitgetrokken. Dit doet hij in zijn slaap ondanks dat hij vastgebonden zit. Ik kan hem goed verstaan, leeft mee met het voetballen. Communiceert dus ook met de zusters. Deze houden hem op de hoogte van de stand van ons Elftal.
Is misselijk van het spoelmiddel voor de mond. Krijgt geen antibiotica meer wel bloedverdunners en pijnstillers. Volgens de logopediste kan hij wel slikken maar moet dan beter rechtop kunnen zitten wil hij zelfstandig kunnen gaan eten. Neem morgen kindertandpasta mee om zijn mond te spoelen. Is vandaag erg spraakzaam en reageert op alles wat ik vertel , zelfs bekritiseert hij een foto van een hond, klopt ook nog wat hij zegt...krommme rug ..steil van achter...

Ieder dag zetten ze hem in een stoel, het lijkt dat dat nu wat beter gaat. Veeg zijn mond af met papier wat boven het gootsteentje hangt. Moppert dan .. krantenpapier. Hij heeft gelijk ..zal er om denken dit niet meer te gebruiken.

18-19 juni

Hans was niet op zijn kamer toen wij kwamen. had weer eens een keer zijn sondevoeding uitgetrokken.Er moet dan weer een foto gemaakt worden of alles goed zit alvorens ze hem aansluiten. Anders komt het in zijn longen en dan zijn we nog verder van huis. De vele post had ik over 2 dagen verdeeld. Leuke brieven en post voorgelezen . Reageert goed erop. Eerste gedeelte van bezoekuur was Hans kalm en slaperig tweede gedeelte liet hij duidelijk merken dat hij bezoek had. Vond het niet fijn dat deze erbij was toen de fysiotherapeute zijn lamme arm en been begon te bewegen.
Het bezoek vroeg weet je nog een mop!! Hans vroeg " ..een ziekenhuismop??"" Hij begon te vertellen en te vertellen wij verstonden allleen het woord zuster , slang en dat er ergens iets ingestopt werd.. je kunt wel raden waar! Het woord kloe zei hij een paar keer.. wij hebben het niet begrepen maar moesten wel lachen. Het was de eerste keer dat hij iets uit zichzelf ging vertellen.

Vandaag tilde hijvan een gesprek dat hij afgeluisterd had tussen de dokter en de zusters. Dacht dat het over hem ging maar wist dit niet zeker. Bij navragen van mij bleek dat het een andere patient was. Zegt...mijn gedachten gaan vlugger dan de rest.

Ik vroeg hem naar zijn internet code van het giropasje. Hij kon dit vlekkeloos vertellen. Nu nog uitproberen of het werkt! Informeert zelfs naar de toestand van een zieke neef van mij. Tilt voortdurend zijn hoofd op is wat geirriteerd als ik hem niet meteen begrijp maar hij gaat duidelijker praten als ik het hem vraag en houdt duidelijker zijn hoofd op. Lees hem gedichtjes van Toon Hermans ( bedankt Penny) voor, laat merken dat hij dit fijn vindt en vindt dat ik ze goed voordraag!!

Bij het weggaan proberen de zusters hem in een stoel te zetten. Hoor morgen wel hoe dat is gegaan.

Zijn kamer staat vol met kaarten en brieven.Lieve mensen bedankt voor jullie steun, het is geweldig!!

17 juni

Ligt weer in ziekenhuis hemd. Heeft kastje op zijn buik met allerlei draden die zijn hartslag volgen.Geeft eerste uur geen mondelinge recatie uitsluitend knijpt hij in mijn hand.Wordt wakker als de fysiotherapeute hem gaat behandelen, heb het nog een keer afgekeken hoe zij dat doet, ik doe het een beetje te veel op mijn manier!!
Mompelt wat als ik vertel van wie de kaarten zijn en reageert goed op mijn vragen. Heeft verlamde knie in het verband, heeft hij liggen schuren tegen het bed.

Waarschijnlijk alle jonge duifjes verkocht via Marktplaats.


16 juni

Vandaag sliep hij toen ik kwam. Kreeg hem moeilijk wakker. Heb hem de post met zijn bril op laten lezen.Nederlands Kampioenstitel van Asgaard des Louves d'Ymonville kwam per post binnen. Hij wist dat dit voor Stranger was. Logopediste doet met hem spraak oefeningen. Noemt dit debiele oefeningen.Heeft niet echt pijn alleen is hij stijf in rug en nek. Valt regelmatig in slaap. Krijgt nog steeds antibiotica en infuus en wordt kunstmatig gevoed. Vandaag hebben ze geprobeerd hem te laten slikken ,pepermuntgelei geven ze hem dan maar dit vindt hij vies . Ruikt wel beter daardoor uit zijn mond.!Heb hem ook nog wat gegeven. Heb hem verteld wat er met hem is gebeurd. Ontwijkt hierop antwoord te geven. Noemt zijn herseninfarct.. pech gehad. Ja..verrekte pech zeg ik samen met de fysiotherapeute. Zegt verder .. schrikbeeld. Dit geldt ook voor mij. Lijkt dat het 2 dagen iets beter gaat en dan weer geen vooruitgang.

15 juni

Lag fris in zijn bed, voor het eerst geen ziekenhuis hemd aan. Was goed wakker.Ziet met beide ogen . Moest van mij mijn vingers tellen. De fysiotherapeute komt niet in het weekend, ondertussen heb ik de afgekeken oefeningen met hem doorgenomen. Mompelt dan boos "gymnastiek.. bh " Zegt tegen mij waarom ik alles dubbel vraag. Ik verifieer wat hij nog weet..zegt dan "ik ben niet debiel"''. Er is blijkbaar iemand geweest , ik denk de logopediste die hem een vork, lepel en een mes tekening voor heeft gehouden, hierop heeft hij vork mes gezegd. Degene verlangde van hem dat hij bestek zei. "Stomme Belgen "zegt hij dan weer.Heeft vandaag geen pijn krijgt nog steeds antibiotica. Gaat iets langere zinnen zeggen. Ik sta versteld als ik de Hondenwereld uitpak en hem voorlees dat de Gouden Erespelden zijn uitgereikt, hij meteen antwoord "Attie Borg ". ( Hollanse Herder fokker) Dit heeft hij gehoord of gelezen voordat hij zijn infarct heeft gekregen. Dus leidt zover niet aan geheugen verlies.

Iemand wil gratis de duiven ophalen, ben hier niet op in gegaan. Koken die Belgen soep van!

14 juni

Was wakkerder dan gisteren. Klaagt dat hij pijn heeft. Ligt met rechterhand vastgebonden aan het bed. Nu met een leren riem. Lijkt op een halsband van een hond !!!Wordt nog steeds kunstmatig gevoed en ligt nog aan het infuus met antibiotica.Had geen koorts meer en bloeddruk was goed vanmiddag.Mompelt wat, ik kan verstaan.. "onrust in hoofd".. "wordt crazy".Was erg onrustig liet hem een kaart lezen om te controleren wat hij nog ziet en vroeg hem wie die geschreven had . Krijg ik als antwoord ..
"ben bijziend "!!Stom van mij zal morgen zijn bril opzetten.!!

Advertentie op Marktplaats werkt, heb al reacties gekregen voor de duiven nu nog onderhandelen.

13 juni

Geweldige verzorging krijgt hij in Belgie. Ze wilden hem in de stoel zetten onder toezicht. Dit moet dan wel met een takel gebeuren. Hij geeft aan dat hij pijn heeft. Heeft weer koorts vandaag en krijgt antibiotica tegen blaasontsteking. Er is een scan van zijn buik gemaakt.

Bij het omdraaien in bed toont hij pijn. De fysiotherapeute is geweest en behandeld de verlamde kant. In het begin kreunt hij maar later ondergaat hij dit goed. Kan mij zien, waarschijnlijk alleen met het rechteroog. Sliep veel tijdens het bezoek . De kaarten waarop honden staan laat ik hem het ras zeggen. Op een kaart stond een onbekende kortharige windhond. Ik vroeg hem om welk ras dat het ging en hij antwoord .. kale neet!!
Zoeven duivenmelker aan de deur geweest er zijn nog 16 duiven over !!!

12 juni

Hans keek meteen op toen ik binnen kwam. Reageerde meteen en zei mijn naam. Heb hem de vele post voorgelezen en af en toe geverifieerd of hij diegene die de post gestuurd had nog kende. Het vreemde is als je hem zo ziet liggen denk je van niet , maar hij weet precies waar je het overhebt. Gelukkig maar!!!
Brabbelde wat, hield zijn ogen uit zich zelf vaker open en zei korte zinnetjes. Vroeg hem welk soort duiven dat hij heeft. Heb ze al voor Bulgaarse Hoogvliegers uitgemaakt. Een teleurgestelde joegoslaaf wilde ze overnemen, kwam voor niets, want Bulgaarse Hoogvliegers hebben een kuif. Weet ik veel, een duif is een duif bij mij. Blijken het Hongaarse Hoogvliegers te zijn, dat dacht ik tenminste , nu blijken het weer Budapester Hoogvliegers te zijn. Het jonge spul ( 18 ) wil ik herplaatsen, de kweekkoppels kan ik wel blijven verzorgen. Zet ze wel op Marktplaats.
Hans was veel helderder dan gisteren, zou het toch de goede kant op gaan???
Vandaag is de logopediste al met hem bezig geweest, en de kinesist zeggen ze hier. Dat is de fysiotherapeut!!
Als de uitslag van alle lopende onderzoeken binnen is heb ik een gesprek met de dokter.

11 juni

Vandaag was Hans in diepe slaap toen ik kwam. Kreeg hem haast niet wakker. Kneep in mijn hand uiteindelijk ter herkenning.Heb hem de post voorgelezen en stukken uit de krant. Had hoge bloeddruk vandaag en had zijn sonde uitgetrokken. Laat merken dat hij veel pijn heeft. Wil gaan huilen maar het lukt niet....

Nadat ik weg ben gegaan heeft hij later voor de tweede keer zijn sonde uitgetrokken ondanks dat zijn arm vastgebonden was. Is onrustig vandaag.

10 juni  

Toen ik in het ziekenhuis kwam was Hans onder de CT scan. Resultaat hoop ik morgen van de dokter te horen. Hij heeft nu een andere arts. Reageerde blij toen mijn zus aan zijn bed stond. Daarna slaapt hij veel. Spreek je hem aan dan mompelt hij wat. Vertel hem dat ik mijn reis naar Canada heb afgezegd, reageert hierop dat hij dit erg vindt. Tijdens het bezoekuur kwamen ze zijn bloeddruk opmeten. Heb tegelijk de mijne ook maar laten doen. Is wel een beetje hoog, heb maar meteen een afspraak met mijn dokter gemaakt, want ik wil er zo niet bij komen te liggen!


9 juni

Hans is vanmiddag naar de kamer verhuist. Ligt niet meer aan de beademing wel nog infuus met pijnstillers en voeding.

Is heel moe, klaagt over de zusters, mompelt dan wat, heeft last van de radio. Zei tegen mij "ik trek je mee in het ongeluk".
Als ik naar de bekende weg vraag zegt hij "stomme vraag".
Het is heel vreemd hem daar te zien liggen en dan je te realiseren dat hij alles verstaat. Vertel over julile belangstelling naar hem. Ik denk dat hij kaarten zeer waardeert, ik sta verstelt van wat hij opneemt. Linker arm is volledig lam. Linker been
trekt hij op als je hem kietelt. Opent z'n ogen op verzoek, nog niet erg veel.
 

Hans ligt in het Mariaziekenhuis, Maesenveld 1, 3900 Overpelt.  Belgie. Afdeling A 22. Kamer 234.  

(Johannes M. Reinders) Bezoektijden van 14.00 uur -20.00  uur.( Echt  Bels!!)

 
of anders POSTBUS  736  , 5550 AS Valkenswaard. ( NL)  haal daar regelmatig de post op. Gaat vlugger. Overpelt gaat via Amsterdam - Brussel!!!


8 juni  

Gisteren middag opende Hans zijn ogen voor het eerst en mompelde enkele woordjes. Knijpt in mijn hand als ik dat vraag. 's Avonds was hij zeer rustig, opende niet zijn ogen en kuchte wat. Zei haast niks. Vanmiddag was ik bij hem en mompelde meteen "zusters bhh". Opende zijn ogen en liet duidelijk merken dat hij mij herkende. Zei "monitor"liet merken dat hij dat geluid niet prettig vond. Vanavond dezelfde reactie, vloekt tegen de zusters zegt "zusters belachelijk" Geeft aan dat hij de radio ( Belse praat ) liever uit heeft dan aan. Zegt ik ben moe. Ze maken reglmatig foto's van zijn longen. Er zijn geen complicaties opgetreden, nu wachten totdat hij van de monitor afkan en kan gaan slikken.
Ik vroeg heb je nog iets nodig toen zei hij de WC, ik moest wel lachen. Hij blijkt last te hebben van zijn  blaas maar urine wordt om de  dag gecontroleerd, de katheter kan vervelend zitten waarschijnlijk.
 
Hij weet wie er bij hem aan bed zijn geweest, het is heel bizar dat hij alles kan horen maar zich nog niet kan uiten.

7 juni 2008
Zoeven bij Hans geweest. Beademing is er af gehaald. Reageert door knijpen in mijn hand dat hij weet dat ik er ben. Had vanmorgen lichte koorts en ze hebben een onderzoek lopen naar zijn longen. Kon een beetje voor het eerst zijn ogen openen.

Gaf aan dat hij hoofdpijn heeft.
Verder geen veranderingen. Blijft op intensive care

5 juni

Hans heeft afgelopen woensdag 4 juni rond 8 uur 's avonds een hersen infarct gekregen.


Ik vond hem op de bank liggend. Wist niet meteen wat hij had. Ik kreeg hem niet wakker, zag niet dat hij verlamd was omdat hij met de verlamde kant tegen de bank aan lag. Binnen 10 minuten stond de ambulance na mijn noodroep bij ons huis. Eerste hulp kreeg hij van de dokter en de 3 broeders. Na een hersen infarct zijn de eerste 3 uren cruciaal. De bloedprop die een van de aders verstopt moet zo vlug mogelijk weggehaald worden door het toedienen van bloedverdunners.In het ziekenhuis heeft hij meteen bloedverdunners gekregen en is naar de intensive care gebracht.Ik ben de eerste 24 uur bij hem gebleven.
Zeer onrustige nacht gehad. Hans ligt vastgebonden en probeert telkens overeind te komen.

Volgende ochtend door de CT scan geweest om te kijken of de bloedklonter opgelost was. Dit was niet het geval. Hij heeft een zware herseninfarct gehad zegt de dokter. Opstopping zit net onder een vertakking die naar rechts en naar links loopt. Dus beslaat een groot deel van de hersenen.

Hij is eenzijdig (links ) verlamd en reageert door in mijn  hand te knijpen op prikkels. Ligt in de zg. Glasgow coma. Nu is het afwachten hoe hij deze eerste kritieke dagen verder ondergaat.  Daarna volgt een lange periode van revalideren.
Hans reageert door op de handen te kloppen op bezoek zoon en dochter.